Värdet på egendomen beror på flera faktorer

Medan de flesta människor som äger fastigheter ta fastighetsskatt beaktas när de köper ett hem, inte många anser värdet av egendom. Att köpa fastigheter är en investering, men det är mer än bara en investering; det är en tillgång. Värdet av fastigheten beror på flera faktorer, inklusive marknadsförhållanden, efterfrågan på bostäder, och mängden reparationer som behövs för att hålla fastigheten i god form. Ett hem värde kommer att påverkas av ett antal faktorer som ligger utanför ägarens kontroll.

De flesta första gången köpare tror att de vet hur mycket ett hem är värt eftersom de har sett andra hem listade till ett liknande pris. Det är viktigt att förstå hur de kom fram till sina siffror och varför du aldrig ska förlita sig på dem för korrekt fastighetsinformation. På en köparens marknad, kan du räkna med att betala mer för ett hus än du skulle få på den öppna marknaden. När en investerare köper en fastighet för mindre än han tror att han kunde få på den öppna marknaden, betalar han skillnaden mellan det uppskattade värdet och det faktiska försäljningspriset. Köparen får inteckning betalningar men det är säljaren som gör vinsten genom att stoppa skillnaden. Återförsäljaren som sålde huset, eller snarare sålde det “till sig själv,” kan ha sålt fastigheten efter att den skadats eller har fått taket reparerat. Detta kan innebära att de nya ägarna av huset har fått det pris de betalat för fastigheten så det är värt mer. Det innebär också att om säljaren vill ta bort huset från marknaden för att hyra ut det, har ägaren inget incitament att sälja.

Ökning eller sänkning

Under en nedgång på fastighetsmarknaden, bostadspriserna sjunker även när de köps på ett fynd. En fastighetsmäklare som kunde förhandla fram en bedömning för ett hem till det ursprungliga begärt pris är en att skylla för de uppblåsta priser som kommer från deras provision.  Mäklaren som sålde huset och kan inte avslöja alla avgifter i samband med transaktionen är en att skylla för att inte avslöja att han hade betalats provisioner på toppen av försäljningspriset. Du ska aldrig tro att en mäklare provision är samma som den provision han får från agenten. I de flesta fall representerar en hög provision en stor andel av försäljningspriset på hemmet.

Om ditt första hem finansieras genom din inteckning långivare, kommer du att ansvara för att betala ränta på lånet. Detta belopp kan vara mycket högre än det verkliga marknadsvärdet på hemmet. Ett hus ska inte värderas baserat på värdet av den upplupna räntan under inteckningsbetalningen. Detta är ett vanligt fel som husägare gör eftersom de tror att det kommer att hjälpa dem att bestämma värdet av sina hem. Hemvärden påverkas av ett antal faktorer utanför ägarens kontroll. Dessa inkluderar lokalt väder, demografi och politiska klimat. Fastighetsvärden påverkas av ett antal variabler, inklusive appreciering och avskrivningar, räntor och bolåneräntor. Antalet köpare som söker bostäder på den öppna marknaden är en faktor som spelar en roll i värdet av ett hem i en köpares marknad. I en stram fastighetsmarknad, färre människor köper bostäder, och du kan räkna med att betala en premie för bostäder under dessa omständigheter.

Folk brukar köpa bostäder i en köpares marknad när de har svårt att kvalificera sig för en inteckning. Ett hem kommer att uppskatta i värde mer än det skulle på en marknad där köparna är begränsade. På grund av en väntande försäljning, en husägare kan tycka att hemmet är värt mycket mer än det faktiskt är. Liksom allt annat, är ett hem bara värt vad någon är villig att betala för det och om en person har mer pengar till hands än ett hem som har förlorat värde, då de kommer att vara en mycket bättre kandidat att köpa ett hus i en säljares marknad. En husägare som vill sälja sitt hem kommer att tjäna mer pengar att sälja ett hem till ett högre pris i en säljares marknad. En potentiell köpare som köper ett hem i en säljares marknad kommer att bli besviken.

Testa denna sida foretagsfastighet.se för mer om fastighetsfrågor.