Stockholm

Information
Stockholm ligger på Sveriges östkust vid Mälarens mynning och Stockholms skärgård och är berömd för sin skönhet. Stockholm kallas ofta Nordens Venedig på grund av dess närhet till vatten. En av anledningarna till att Stockholm ligger just det gör är att det är en av få platser där Mälaren och Östersjön möts. Den har därmed haft vattenförbindelse med både andra nationer runt Östersjön, svenska kuststäder och med andra orter inåt landet. Dessutom har staden fungerat som ett försvar mot främmande flottor som velat ta sig in i Mälaren.

Stockholm är en av de snabbast växande städerna i Europa. Stockholm har på grund av detta marknadsfört sig som The Capital of Scandinavia, vilket har retat upp vissa invånare i andra nordiska städer.

Konferens i Stockholm

I Stockholm finns några av de absolut bästa konferenshotellen i landet. Här bor och sover du i kvalitetssängar och fräscha rum med fri tillgång till SPA och gym oftast endast ett par hundra meter från några av de absolut största konferensanläggningarna.

After konferens – Restauranger och shopping. Utbudet är stort och oavsett om du söker efter trevligt barhäng för en avkopplande öl eller drinkar finns det mängder av val och med flera butiker med längre öppettider har du även tid för att shoppa loss.

Inför din konferens

Vi finns till för att hjälpa dig välja rätt leverantör när du ska ha konferens i Stockholm. Här finner du alternativen som passar din budget, läget du vill ha, utrusning på lokalen och andra aspekter så som möjlighet till övernattning, spa-anläggning eller catering.

Det finns otaliga konferensanläggningar och alla har sitt erbjudande. Vi vill lyfta några viktiga aspekter för att din konferens i Stockholm ska bli så lyckad som möjligt. En första, som är självklar för många, är att det är av stor vikt att ni åker till den konferens i Stockholm som är tilltänkt för er och ser över att den erbjuder det ni behöver. Innan ni är på plats sätt en agenda för hur dagen eller dagarna ska läggas upp så att ni inte missar viktiga bitar som utrustning och liknande.

För en lyckad konferens i Stockholm

Lokalen och läget

 • Fundera över läget. Vill du att konferensen ska vara nära city eller i Stockholm city? Eller ska konferensen vara flera dagar kanske ett alternativ en bit utför stan är att föredra. Där ni kan sova över och utföra aktiviteter. Beroende på säsong kanske ett läge nära vattnet kan ge en lite lyxiga känsla över hela konferensen.
 • Är det budgeten som styr valet av konferens i Stockholm är det viktigt att se över vad exakt du får för dina pengar. Kanske ett läge närmare stan men inte mitt i city är bästa alternativet. Tänk också på att fråga efter grupp pris när du bokar. Ofta lämnar anläggningarna stora rabatter när ni är många som kommer.
 • Vilken utrustning är ni i behov av? Viktigt att ni ser över vilken utrustning som finns i lokalen exempelvis mikrofon, White board, stereoanläggning eller möjlighet till att visa film. Se över om detta ingår i hyra av lokalen eller om det blir tillägg för lån av utrustning.

Mat och servering

 • Erbjuds mat på plats eller måste ni ordna detta på annat sätt. Vid bokning av konferens i Stockholm är det viktigt att se över vilka måltider som kan serveras på plats så som frukost, fika, lunch, mellanmål, middag och servering av kaffe. Genom att boka ett paket kan ni få ner priserna samt har ni säkrat att era medarbetare får i sig alla dagens mål för att orka genom de långa dagarna. Ska ni beställa catering – se över att det finns möjlighet för dem att köra ut maten till den anläggning ni valt. Viktigt att tänka på om inte konferensanläggningen tillhandahåller porslin och dylikt att stämma av med cateringfirman att ordna detta.
 • Kom i håg att stämma av med dina medarbetare om någon har allergi, är vegetarian eller äter annan typ av specialkost. Det är få tillfällen när det är många från ett och samma företag då dessa personer inte förekommer. Alla ska få en trevlig upplevelse därför är det A och O att se över detta innan du beställer mat.
 • Möjlighet till alkoholförtäring? Se över vad konferensanläggningen har att erbjuda i alkoholsvag och vad deras regler är kring alkoholförtäring. Ska konferensen avslutas med en fest så är det viktigt att ni stämmer av detta med den leverantör ni valt och se om ni får ta med er alkohol eller om detta är någon ni måste köpa från konferensanläggningen.

Transport till och från konferens i Stockholm

 • Viktigt att se över hur era konferensdeltagare kan ta sig till konferensen. Är detta något som ni som företag ska ordna om anläggningen ligger en bit från stadskärnan. Finns många bussbolag som erbjuder transporter för företag. Boka in dem i tid så att ni säkrar att ni kan ta er till er konferens i Stockholm.
 • Kommer deltagare att anlända senare? Hur ska de ta sig till platsen?
 • Kommer någon behöva lämna konferensen tidigare? I så fall vilka möjligheter finns att ta sig därifrån?

Övrigt att tänka på

 • Har ni dedikerad personal på anläggningen eller måste ni ordna med mat och liknande själva? En viktig aspekt att se över så att detta finns med i planerna.
 • Ska ni ha avbrott under dagen och utföra någon aktivitet? Kolla med anläggningen vilka aktiviteter som erbjuds på plats eller vilka möjligheter det finns i närområdet. Finns ingen så är ett alternativ att anlita ett företag som specialiserar sig just på aktiviteter för konferens i Stockholm.
 • Är lokalen handikappanpassad?

Många anläggningar erbjuder även er att innan ni ska bo på anläggningen testa innan ni bokar. Detta är bra att göra om du känner dig osäker på läget eller lokalen. Ingen konferens är den andra lik därför är det viktigt att den planeras upp bra så att era deltagare sedan får den känslan. Då kommer ni sätta ett lyckat koncept för er konferens i Stockholm. När ni väl beslutat ett för att köra på ett av era alternativ – begär offert! När denna är godkänd av båda parter verkar det som ett avtal er emellan.