Får man en bra lön som arbetsterapeut?

De personer som väljer att utbilda sig till arbetsterapeuter och jobba som detta kan se fram emot givande karriärer. Det finns nämligen många fördelar med att välja just denna inriktning i karriären. Samtidigt kan jobbet också vara ganska krävande. Så hur ligger det till egentligen – får man en bra lön som arbetsterapeut?

Kan jag förvänta mig att få en bra lön som arbetsterapeut?

Ja, du kan förvänta dig med att få en relativt bra lön som arbetsterapeut. Den genomsnittliga lönen för arbetsterapeuter ligger någonstans kring 33 500 kronor per månad i offentlig sektor. I den privata sektorn ligger snittet lite högre, kring 34 400 kronor i månaden. Därmed kan du alltså räkna med att få ganska bra betalt för det arbete som du lägger ner.

Dessutom finns det många fördelar med att välja denna karriär. Läs vidare så berättar vi mer!

Fördelarna med att arbeta med just detta yrke

Utöver att du får en bra lön som arbetsterapeut finns det även flera andra fördelar med detta yrke:

  • Du får arbeta med människor. Många arbetsterapeuter väljer just detta yrke utifrån att det ger dem möjligheten att arbeta med människor. Detta gör du genom såväl rehabilitering som behandling där du hjälper patienterna att utföra dagliga eller fysiska aktiviteter. Ditt arbete hjälper dem till en förbättrad livskvalitet. Därför tycker många att det är väldigt givande att jobba inom detta yrke.
  • Du kan arbeta på flera olika arbetsplatser. En annan fördel med att jobba som just arbetsterapeut är att du kan göra detta i flera olika miljöer. Till exempel kan du välja att jobba på ett sjukhus, en skola eller någon annan typ av arbetsplats. Dessutom har du goda möjligheter att specialisera dig inom något visst område och på så vis bli en specialist.
  • Jobbet anses ofta vara givande. Många arbetsterapeuter upplever som sagt att detta yrke är väldigt givande. I vissa undersökningar som har gjorts har man funnit att en överväldigande majoritet är väldigt nöjda med sina arbeten. Eftersom du spenderar så mycket tid på ditt jobb är det en stor fördel om du känner att jobbet är givande.